freeshipping

Još samo za besplatnu poštarinu!Imate pravo na besplatnu poštarinu u HR!

Kako ovog ljeta dobiti zdravu i jednoličnu preplanulost

Izloženost sunčevom zračenju pozitivno utječe na naše zdravlje. Kada je umjereno, u našem se tijelu događaju fiziološke, biološke i biokemijske promjene koje pozitivno utječu na naš metabolizam. Izlaganje suncu može povećati razinu vitalnosti, inducira osjećaj blagostanja, potiče cirkulaciju i metaboličke procese te potiče stvaranje vitamina D.

Međutim, sunce favorizira dehidraciju kože, prerano starenje i pojavu tamnih mrlja i hiperpigmentacija. Ljeti je preporučljivo pružiti koži hidrataciju, regeneraciju i zaštitu od sunca. Hidratacija će pružiti koži vodu (mekoću i fleksibilnost); regeneracija će pružiti snagu, a zaštita od sunca pružit će koži svu potrebnu obranu od negativnih učinaka sunca.

Zašto su ljudi vrlo svijetle puti, a drugi tamnije puti? Odgovor leži u melaninu.

Što je melanin i kako ćemo preplanuti?

Melanin je prirodna tvar, pigment koji daje boju našoj koži, očima i kosi. To je također pigment odgovoran za tamnjenje. Uz to, melanin ima važnu funkciju da nas štiti od djelovanja ultraljubičastih zraka. To je obrambeni sustav naše kože koji apsorbira sunčevo zračenje pretvarajući ga u toplinu i sprečavajući stanična oštećenja.

Melanin se proizvodi u stanicama smještenim u bazalnom sloju epiderme, poznatim kao melanociti, a njegova se proizvodnja aktivira kada smo izloženi suncu. Kad je osoba izložena, aktivira se sinteza melanina u melanocitima kako bi se spriječilo da koža gori i ošteti staničnu jezgru. Ova proizvodnja melanina čini kožu tamnijom i taj postupak može potrajati samo 5-10 minuta nakon početka izlaganja suncu.

Također sam količina melanina koju smo u stanju proizvesti koja određuje razinu zaštite od sunčeve svjetlosti. Međutim, zaštita sloja melanina nije nepogrešiva ​​i dugotrajno izlaganje suncu može prouzročiti opekline ako se ne poduzmu najosnovnije mjere poput upotrebe kreme za sunčanje.

Zašto se pojavljuju tamne mrlje i hiperpigmentacije?

Kožne mrlje nastaju zbog veće koncentracije melanina od normalne na određenom području naše kože. Postoje različiti čimbenici koji mogu uzrokovati da koža poveća količinu melanina poput unosa određenih lijekova, genetskih i hormonalnih čimbenika, oštećenih keratinocita i, naravno, izlaganja suncu.

Izlaganje suncu prirodni je aktivator melanina i ako smo dugo bili izloženi suncu bez zaštite, naša je koža upila puno zračenja i povećava se broj melanosoma koji proizvode više melanina. Ovaj proces postaje kroničan i, prema tome, povećavanjem vremena izlaganja suncu, povećavamo broj melanocita koji djeluju u proizvodnji melanina.

Kako spriječiti djelovanje sunca na kožu kako bi se postigla zdrava i ujednačena preplanulost

Kabinski tretmani

  • Kemijski piling: kako bismo pripremili kožu za primanje prvih zraka sunca, preporučujemo piling lica i tijela kako bi se uklonile mrtve stanice, a koža ostala glatka, jednolična i čista kako bi se postigla jednolika preplanulost. Preporučujemo vrlo nježni piling lica koji se provodi tjednima prije izlaganja suncu, kao što je Mandelic Peel 30 i piling tijela s našim umirujućim pilingom tijela.
  • Hidratacija: stratum corneum je površinski sloj epiderme i u kontaktu je s vanjskom stranom. Njegova je funkcija zaštititi kožu od dehidracije i vanjskih agresija. Kako bi se izbjegla veća sklonost opeklinama i suhoći zbog nedostatka vode u koži, preporučujemo medicinsko-estetske tretmane s mezoterapijom s visokim koncentracijama antioksidansa, peptida, vitamina, hijaluronske kiseline i minerala kao što su TKN HA Glowcomplex, TKN HA Oligovit, Koktel protiv zagađenja, između ostalih i Polivitamin BCAE.
  • Zaštita: Naša krema za zaštitu od sunca SPF50 najbolji je saveznik za zaštitu kože nakon tretmana kemijskim pilingom ili mezoterapijom. Zašto? Budući da bi izlaganje svježe tretirane kože suncu moglo dovesti do novih problema s pigmentacijom. Ne zaboravite preporučiti svojim klijentima da ga koriste svaki dan za održavanje zdrave kože!

Kod kuće

Da biste maksimalizirali rezultate profesionalnih tretmana, ne zaboravite preporučiti svojim pacijentima dnevnu rutinu koju mogu slijediti kod kuće kako bi piling, hidratizirali i zaštitili kožu.

Hidratacija i zaštita su dva najvažnija koraka budući da svojoj koži morate dati puno vode i zaštititi je od vanjskih napada. To znači pružanje koži hijaluronske kiseline i mnogih antioksidansa. Preporučujemo primjenu ovih aktivnih sastojaka pomoću kozmetike s visokim koncentracijama HA kao što su TOSKANI ampule protiv starenja + HA. Njihova sposobnost zadržavanja vode poboljšava hidrataciju kože i smanjuje dubinu bora i linija izražaja.

Također možete koristiti ampule Lipo-Proteoglycans u trenucima kada je koži potreban šok. Idealno vrijeme za nanošenje je nakon izlaganja suncu jer su proteoglikani u stanju potpuno obnoviti hidrat iona i regeneriraju kožu u dubinu.

I na kraju, ne zaboravite svakodnevno zaštititi kožu od sunčevih zraka i oštećenja okoliša jer one mogu uzrokovati prerano starenje i pojavu tamnih mrlja. Iz tog razloga preporučujemo naše ampule Anti-Pollution ujutro, a zatim Anti-Pollution Total Defense kremu koja štiti od sunčeve svjetlosti i vanjskih agresija.

freeshipping
besplatna dostava
za narudžbe iznad 500 kn na području Hrvatske.
TOSKANI je vodeći svjetski laboratorij iz Barcelone u području medicinske kozmetike, dermatologije i estetike. 
2024. © STARMEDICO INTERNATIONAL d.o.o.
Sva prava pridržana.
With ❤ by WebBox
Uvjeti korištenjaIzjava privatnostiIzjava o konverzijiIzjava o korištenju kolačićapovrat i reklamacijeDostava
0
KOŠARICA
Proizvod dodani Proizvod ažurirani Proizvod maknuti Nema više na zalihi Pogrešna vrijednost

Nema proizvoda u košarici.

NE PROPUSTITE
BESPLATNA 
DOSTAVA 
chevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram